Ágyi poloska ellen

Ágyi poloska ellen alkalmazható hatásos és hatástalan megoldások. Tippek – Tanácsok

 

Sok olyan kártevő létezik melyek ellen házilag is eredményesen felléphetünk. Aki már találkozott ágyi poloskával az tudja, hogy ez nem egy ilyen rovar. Tapasztalataink alapján biztosan állíthatjuk, ágyi poloska ellen házilag két dolgot tehet. Helyesen cselekszik és megkönnyíti a szakszerű irtást, vagy helytelenül cselekszik és megnehezíti azt a saját maga számára. A legtöbb ember maga kezd neki a feladatnak, legtöbbször rossz tanácsok, esetleg rossz elképzelés alapján. Ehhez járul még hozzá az ágyi poloska életmódjának nem megfelelő ismerete. Nagyon kevés az ha valaki már utána olvasott az interneten, mert ezt követően szokott jönni, hogy nem ezt irták/nem így irták. Ahogy mondani szokták a poloskák nem olvassák a szakkönyveket. Tehát szakmai tapasztalat nélkül és megfelelő felszerelés nélkül nem sok esély van a sikeres irtásra.

Véleményünk szerint a legrövidebb időn belül csak úgy szabadulhat meg az ágyi poloskától, ha telefonon egyeztet velünk. Kollégáink a helyzet rövid megismerése után konkrét javaslatot tudnak tenni Önnek arra vonatkozólag, hogy mit tehet a házilag és milyen lehetőségeket tudunk kínálni a szakszerű poloskairtásra. Alábbiakban ismertetjük az ágyi poloska elleni hasznos és haszontalan irtási módokat.

Ügyfélszolgálat: +36 30 230 8595

Ágyi poloska ellen gőzölés

 

A gőzzel való poloskairtást kiváló eredményekkel alkalmazzuk. Számtalan előnye van “mellékhatások” nélkül. Igaz, hogy időigényesebb eljárás mint a hagyományos irtószeres permetezés, viszont cserébe nem kell ismételni és nem rongálódnak a berendezési tárgyak. A gőzöléses poloskairtás egy igen összetett folyamat. Senki ne gondolja, hogy egyszerű gőzkacsával megoldható az irtás. Ennél lényegesen összetettebb a dolog. Éppen ezért részletes leírást készítettünk a témában: ágyi poloskairtás gőzzel

Ágyi poloska ellen: Domestos

 

Kiváló antibakteriális hatással rendelkezik, rovarok ellen használni azonban teljesen felesleges. Nagy töménységben közvetlen érintkezés útján elpusztíthat néhány egyedet, ha megtaláljuk azokat. Persze akkor már nincs is szükség a felületek domestos-al való “beápolására”. Röviden a domestos nem rovarölő szer. Nem erre lett kitalálva és nem erre való. Viszont a poloskairtás utáni takarításnál kiválóan alkalmazható. Amennyiben gőzzel végzünk poloskairtást, abban az esetben az ürülékfoltok fellazításra kerülnek. Így a tisztítás és fertőtlenítés könnyebbé válik.

Ágyi poloska ellen: Hipó

 

Láttunk már nem egyszer hipóval kezelt lakást aminek a tulajdonosa meg volt győződve róla, hogy poloska ellen hipóval eredményt tud elérni. Berendezési tárgyaktól kezdve egészen a falakon át mindent átmosnak hipóval, vagy hipó oldattal. Az ember számára így szinte használhatatlanná válik az ingatlan, de nem az ágyi poloska számára. Nulla egyedszámot még senkinek sem sikerült elérni ezzel a módszerrel. Gyéríteni lehet az állományt, de teljesen kiirtani ebben az esetben sem. Röviden összefoglalva, aki hipóval kísérletezik ágyi poloska ellen az biztosan nem fog sikeres irtást végezni.

 

Ágyi poloska ellen: Ózon

 

Ózonnal ugyan nem végzünk ágyi poloskairtást, de az utóbbi időben több ügyfelünk is igényelt szakszerű irtást, mivel ózonnal hosszas próbálkozás után sem jártak sikerrel. Nem csoda, nem erre való. Speciális laboratóriumi körülmények között működhet ugyan, de lakásban átlagos körülmények között nem. Képesek könnyedén olyan búvóhelyet találni maguknak ahol túlélik a “beavatkozást”. Ezen a működtetési és behatási idő jelentős meghosszabbítása sem segít. Legutóbb egy munkásszállót üzemeltető ügyfelünk számolt be arról, hogy 24 órás működtetés után is csak kismértékű gyérítést tudtak elérni. A többség életben maradt így elmondható, hogy ágyi poloskák ellen ózonnal nem lehet eredményt elérni. Természetesen senkit sem akarunk lebeszélni arról, hogy kipróbálja. Persze csak saját felelősségre. Erősen ajánlott továbbá a biztonsági adatlap tanulmányozása az ózonfejlesztő készülék használatát megelőzően. A jelenleg engedélyezett rovarirtó szerek és eljárások egyikénél sincs olyan egészségkárosodással fenyegető mellékhatás mint az ózonfejlesztőkkel kapcsolatban. A biztonsági előírások betartása mellett, elméletileg nem jelentenek túlzott kockázatot az ilyen típusú berendezések, de főleg “rovarirtásra” mindenki saját felelősségre üzemeltesse.

Ágyi poloska ellen a többség maga próbálkozik első körben, akár ózon fejlesztővel akár mással. Sokszor nagyon kitartóak tudnak lenni egyesek. Hetekig-hónapokig is képesek küzdeni a poloskák ellen. Mi folyamatosan tesztelünk kísérletezünk különböző eljárásokkal, technológiákkal. Mindemellett napi szinten foglalkozunk ágyi poloskairtással így elhiheti amikor azt mondjuk, hogy egyetlen készülék nem lesz elég a feladatra. Főleg olyan nem aminek kidolgozott módszertana sincs.

Ágyi poloska ellen: Elektromos ágyi poloska riasztó

 

Vérszívó rovarokat tartósan távol tartani elriasztani szinte lehetetlen. Elektromos készülékek erre a célra pedig teljesen alkalmatlanok. Elektromos ágyi poloska riasztó készülék célja gyakorlatilag értelmetlen. Egyik pontból a másikba bármiféle rovart elriasztani nem megoldás, főleg nem poloskák ellen. Célként kizárólag maradéktalan elpusztítás jöhet szóba. Ha már elektromos készülékről beszélünk, sokkol több értelme van az elektromos ágyi poloska csapdának. A készülék hőt bocsájt ki ami magához vonzza a poloskákat. Teljes mértékü kiirtásra nem, de monitorozásra alkalmas módszer ott ahol erre igény mutatkozik pl.: rendszeres behurcolásnak kitett ingatlanok, helyiségek.

 

Természetes riasztószerek ágyi poloska ellen

 

A köztudatban kering néhány természetes alapanyagokból készíthető riasztószer. Tapasztalatok alapján még nagy mennyiségben sem nyújtanak védelmet. Sem rövid távon, sem hosszútávon. A különböző illóolajok, levendula, szódabikarbóna, stb. nem fogják megakadályozni a poloskákat abban, hogy táplálkozzanak. Az éhes ágyi poloska olyan mint a néhány napos szúnyog, agresszíven támad az emberre. A poloska riasztás célja kizárólag az időhúzás lehet, magát a problémát nem fogja megoldani. Gyors szaporodásuk miatt pedig az idő nagyon sürgető, az irtást minél hamarabb el kell kezdeni.

A riasztószerek és riasztó készülékek használata esetén számolni kell azzal a jelenséggel, hogy a “szokásos” rejtekhelyektől távolabb vándorolnak és rejtőznek el. Tehát a szoba, vagy lakás más pontjain is megtalálhatóak lesznek, így a felderítés és az irtás nehezebbé válik.

Ágyi poloska ellen: Növényvédő és egyéb készítmények

 

Munkáink során mindenféle házilagos próbálkozással találkoztunk már. Természetes, hogy adott problémát mindenki maga próbál saját kezűleg megoldani. Van azonban egy nagyon fontos tanácsunk amit érdemes megfogadni. Növényvédő szerekkel, petróleummal, hígítóval, csavarlazítóval, stb. nem érdemes próbálkozni. Szokták mondani, hogy “lefújtam vele és megdöglött, nagyon jó cucc” végül nem értik miért nem jártak sikerrel. Bármivel is próbálkozzon arra nagyon ügyeljen, ne mérgezze saját magát és az Önnel együtt élőket. Sajnos a legtöbb ilyen típusú vegyszerekkel csak ezt fogja elérni. Hiába kergeti egyesével a poloskákat egy flakon akármilyen csodaszerrel amit a boltban vásárolt, teljességgel értelmetlen az egész. Megfelelő felszerelés és tapasztalat híján még számottevő gyérítést sem lehet elérni. Javasoljuk, hívja ügyfélszolgálatunkat személyre szabott tanácsokért.

Ágyi poloska ellen: Gyomirtó

 

Gyomirtóval kísérletező ügyféllel is találkoztunk már. Éppen ezért tartjuk fontosnak, hogy felhívjuk a figyelmüket, ezen készítmények lakásban maximum az emberre jelentenek veszélyt. Ágyi poloskára és más rovarra sem lesz hatásos. Zárt térben semmilyen élőlény ellen ne használja!

Ágyi poloska ellen: Bolti irtószerek

 

A fentiek közül a boltokban kapható ágyi poloska irtószerek azok amiket biztonságosan alkalmazhat otthonában. Természetesen a használati utasítások betartásával. Miért nem sikerül mégsem kiirtani vele az ágyi poloskát? Ennek több oka is van.

  • Nem megfelelő helyre juttatják ki
  • Nem a kellő mennyiségben
  • Időigényes a kijuttatás, így sok egyed “megszökik”
  • Alacsony hatóanyagtartalom
  • Hatástartósság
  • stb.

Ahhoz, hogy bárki számára megvásárolható és “bárhol” felhasználható legyen az adott készítmény bizonyos feltételeknek meg kell felelnie. A lakossági forgalomban kapható rovarirtó termékek hatóanyagtartalma és hatástartóssága sokkal alacsonyabb mint a szakemberek által használt koncentrátumoké. Továbbá a sikertelenség okai között szerepel még a permetszerek önmagukban való használata, kiegészítő módszerek nélkül. Egy zsúfoltabb lakásban négy technológiából álló kombinált kezelést alkalmazunk annak érdekében, hogy egyszeri alkalommal is eredményesek tudjunk lenni. Az évek során kidolgozott eljárást tapasztalattal is ki kell egészíteni a sikeres poloskairtáshoz. Nem nehéz kitalálni, hogy egy flakon kézi pumpás irtószer mennyire kevés lesz.

Ágyi poloska ellen: Takarítás

 

Sokak fejében megfordul az alapos takarítás gondolata, ha ágyi poloskától szeretne megszabadulni. Nehéz időigényes folyamatba kezdenek, kifejezetten az irtásra koncentrálva. Beindul porszívózás, mosás, vasalás esetenként a gőzkacsa használata. Teszik ezt úgy, hogy adott esetben igen magas a poloska fertőzöttség. Ilyenkor persze mindíg marad elegendő túlélő, mivel bolygatásra azonnal szétszélednek. Rendkívüli rejtőzködő képessége és a lárvák nagyon apró termete miatt a takarítás nem elegendő, még 1-2 lárva jelenléte kapcsán sem.

Ágyi poloska ellen házilag

 

A gyors felismerés és a szakszerű ágyi poloskairtás nagymértékben lecsökkenti a további kellemetlenségeket, valamint időben sem fog kitolódni az ismétlő kezelések miatt. Amennyiben ágyi poloskát talál a legjobb, ha nem bolygatja és nem kergeti szét az állományt a fentebb leírt szerekkel. Telefonon bárki számára személyre szabott tanácsokat tudunk adni a házilag elvégezhető teendőkről, illetve az irtással kapcsolatban felmerülő kérdésekről. Általánosan bevált, mindenki számára egyformán alkalmazható “recept” nincs. Az ingatlan főbb sajátosságait és használatának módját ismerni kell nagy vonalakban. Nem elhanyagolható tényező a lakók életkora sem. Idős és/vagy beteg személyek, esetleg kisgyermekek mellett irtószereket nem, vagy csak korlátozott mértékben szabad használni bizonyos helyiségekben. Gyakori, hogy a vegyszermentes poloskairtás kerül alkalmazásra ezekben az esetekben. Bővebben a témáról: ágyi poloskairtás házilag

Ágyi poloska ellen a legrosszabb dolog amit elkövethet

 

A pánikszerű lomtalanításnál rosszabbat nem igazán lehet elkövetni. Bútorok és berendezési tárgyak fejetlenül, csomagolatlanul történő kidobása tudja a legjobban súlyosbítani, valamint kiterjeszteni az ágyi poloska fertőzöttséget. Bővebben is írtunk már a témáról: poloskás bútor elszállítása

Mint minden kártevő esetében, így az ágyi poloska esetében is a felkutatás, beazonosítás az első lépés. Csípésnyomok lehetnek ugyan rá utaló jelek, de önmagában ez kevés. Alapos nyomvizsgálatot kell tartani, amiben segítséget nyújt a következő írás: ágyi poloska felkutatása

Ügyfélszolgálat: +36 30 230 8595

További hasznos információk

 

Ágyi poloska irtás utáni takarítás
Vegyszermentes poloskairtás
Ágyi poloskairtás gőzzel
Ágyi Poloskairtás Gázzal
Az ágyi poloska meghódítja a világot ( video )
Az ágyi poloska
Poloskás bútor elszállítása
Ágyi Poloskairtás
Ágyi poloska felkutatása
Ágyi poloskairtás szállodáknak
Társasházak ágyi poloska mentesítése
Ágyi poloska csípése: honnan ismerhetjük meg?

Share this:

soskartevostop