Ágyi poloskairtás házilag

Ágyi poloskairtás házilag lehetséges? Szakmai és ügyféltapasztalatokat összegyűjtve, nézzük meg a poloskairtás házilagos lehetőségeit.

 

Tapasztalataink alapján akinek ágyi poloska kerül a lakásába azonnal egy flakon irtószer után nyúl. Legtöbb esetben ez az első fázis. Majd ezt követi az interneten olvasott ( néha ) elképesztően nagy ostobaságok. Olyan cselekvéssorozat indul meg ami jelentősen kiterjeszti az ágyi poloska helyzetet. Egy szobáról kettőre majd az egész lakásba, végül a szomszédokba. Sőt, a poloskás bútorok kidobásával az egész lakóközösségben is elterjedhetnek. Az ágyi poloska házilagos irtása sok más kártevővel szemben szinte lehetetlen. Valójában irtásról nem is beszélhetünk ebben az esetben, mivel a legtöbben nem tudják, hogy hol keressék. Ez maximum gyérítésnek lehetne nevezni. “Utána néztem az interneten, meg az ismerősök is mondták…” típusú módszerek alapján elvégzett próbálkozások soha nem vezetnek eredményre. Mégis milyen házilagos megoldással érdemes próbálkozni.

ágy poloskairtás házilag

Ágyi poloskairtás házilag: Azonosítás

 

Az ágyi poloska felismerése és beazonosítása legyen az első lépés. Sok más rovar is képes viszkető csípéseket ( szúrásokat ) okozni. A poloskacsípés felismeréséről már irtunk, ezen kívül érdemes még más nyomokat felkutatni. Ilyenek lehetnek az ürüléknyomok, vérfoltok, peték és mozgó alakok. Amennyiben biztossá vált az ágyi poloska jelenléte, legjobb ha szakemberrel konzultálunk a további lépésekről. Ebben az esetben nem fordulhat elő, hogy rossz irányba visszük az irtási folyamatot. Tanácsadás mindig ingyenes, érdemes kihasználni. A házilagos irtáshoz nagyjából ismerni kell az adott ingatlan sajátosságait és a lakók számát, életkorát, szokásaikat, stb. Tanácsadáshoz és a házilag elvégezhető irtási teendőkről akkor lehet tanácsot adni, ha pl:. ismerjük a lakok életkorát. Nem mindegy, hogy kisgyermek, vagy idős nyugdíjas a poloskák “kiszemeltje”. Persze ez csak egy példa más körülmény is befolyásoló tényező lehet. Általánosságban a következőket tehetjük házilag a poloskák ellen.

 

Ügyfélszolgálat: +36 30 230 8595

Ágyi poloskairtás házilag: Mosás – Vasalás – Szárítás

 

Az ágyon és az ágyneműtartóban lévő minden textiliát ki kell mosni legalább 60 °C-on. Természetesen mindenkinél vannak olyan darabok amiket nem lehet magas hőmérsékleten mosni, vagy egyáltalán mosni sem szabad. Ezekben az esetekben alacsony hőmérsékleten történő mosást követően szárítógép, vasalás, gőztisztítás jelenthet megoldást. Vasalóval érdemese az egyszerűbb, vékonyabb anyagokat kezelni. Bútorokat, ágyakat, kárpitokat teljesen felesleges vasalóval simogatni. Vastag varrásoknál, rojtoknál, hézagoknál a gőzvasaló sem elég hatékony a peték ellen. Sok darabnál javasoljuk közösségi mosodák használatát. Persze szigorú óvintézkedések mellett. Minden tétel az eredeti helyén kerüljön bezsákolásra és csak a mosodában legyenek kibontva kellő odafigyeléssel, közvetlenül a gépbe helyezve. A használt zsákokat tömörítse egy tiszta zsákba, majd dobja ki. Mind ezekre nincs szükség, ha cégünknél rendel gőzzel való poloskairtást.

 

Ágyi poloskairtás házilag: Rendrakás – Lomtalanítás – Takarítás

 

Alapvetően általánosságban amit házilag tehetünk az a zsúfoltság csökkentése. Amire nincs szükség, de egy ideje már a szobában tárolunk azt most mindenképpen dobjuk ki. Erre a célra használjon erős kukazsákot, de nagyon ügyeljen arra, hogy a zsákok ne legyenek tele és ne szakadjanak ki. Bármit visz ki a szobából, azt kizárólag így tegye. A szakadásmentes bekötött zsákokból nem tud kimászni a poloska. Minél rendezettebb és szellősebb a szoba, annál könnyebb lesz kiirtani a rovarokat. Igaz ez a legtöbb rovar esetében.

Meghatározó tényező még a takarítás. Egy szennyezett lakásba könnyedén kudarcba fulladhat az irtás még akkor is ha szakember végzi azt. Az irtószerek hatékonyságát negatívan befolyásolja a piszkos, zsíros felület. Természetesen a vegyszermentes poloskairtás esetén is csökkenni fog a hatékonyság, ha a rendezettség és tisztaság nem megfelelő.

Precíz és alapos porszívózással tovább csökkenthető az egyedszám. Ennek feltétele azonban, hogy ténylegesen lassú mozdulatokkal porszívózzon, valamint a művelet végeztével a készülék legyen kitakarítva. Porzsák esetén azonnali csere, tárolóedénynél forró vizes öblítés. Hepa szűrőt szintén bő vízzel kell átmosni. Mivel ez egy időigényes eljárás óvatosan szabad csak a berendezési tárgyakat mozgatni. Bolygatásra az ágyi poloska gyorsan menekülni kezd, éppen ezért előfordulhat, hogy többen is elmenekülnek és a szoba egy távolabbi pontján rejtőznek el.

Lomtalanításnál gyakran a bútorokat és matracokat is kidobják. Ez szokott a legnagyobb hiba lenni ágyi poloska ellen amit elkövethet. Amennyiben hozzánk fordul segítségért, teljes mértékben kezelni tudjuk az ilyen jellegű bútorokat, akár irtószerek nélkül is. Előfordulhat, hogy mégis szeretnek a fekhelyektől megszabadulni. Ebben az esetben olvassa el a következő leírást: poloskás bútorok elszállítása

Ágyi poloskairtás házilag: Irtószerrel

 

ágy poloskairtás házilagBoltban kapható flakonos irtószerekkel is lehet ágyi poloska házilagos irtását elvégezni. Elméletileg, ha mindent alaposan lekezelünk és sikerül közvetlenül a rovarokra permetezni, akkor sikerrel járhatunk alacsony egyedszámnál. Gyakorlatban viszont nem ilyen egyszerű. Átlagos berendezettségű szobákat egyenként 2-3 munkaóra, valamint 3-5 flakon ráfordításával lehet csak átkezelni. Két-három hét elteltével a műveletet meg kell ismételni az idő közben kikelő lárvák miatt.

Tapasztalat nélkül ez a legnehezebb és legnagyobb hibázási lehetőséggel járó feladat. Mivel ez egy lassú folyamat, a poloskák pedig gyors menekülésre képesek az irtószerektől, egy részük mindig megmenekül. Ráadásul minden helyiségben vannak olyan hézagok ahová flakonos irtószert nem lehet bejuttatni. Továbbá spórolni sem szabad az irtószerrel, mivel tartós hatása gyakorlatilag nincs.

Az ágyi poloska nevéből is kitűnik, hogy az ágyhoz kötődik. Valójában viszont ( a fertőzöttség mértékétő függően ) bárhol megtalálhatóak a szobában. Az ember környezetében rengeteg búvóhely áll rendelkezésükre. Ezért van szükség a rendezettségre és az alapos ( minden holmira kiterjedő ) kezelésre a fentiek szerint. Az aki irtószerekkel szeretne házilagos poloskairtást végezni, annak javasoljuk az alábbiak betartását. A folyamat során azt is meg fogja érteni, hogy miért.

Kesztyűt, védőszemüveget és légzésvédőt feltétlenül használjon, legalább szájmaszkot. Gyermek valamint háziállat a művelet során a szobában nem tartózkodhat. Akváriumban tartott állatok esetén az akváriumot takarja le. Az ablakok legyenek csukva, kereszthuzat kialakulását akadályozza meg, mivel a permetszer így könnyedén elsodródhat. Bármiféle irtószeres kezelés után addig míg a matrac meg nem száradt, ne feküdjön bele.

Ágyi poloskairtás házilag: Tévhitek

 

Az ágyi poloska rendkívüli mértékben és nagyon gyorsan képes elszaporodni. Egész családok, vagy akár egész társasházak életét és mindennapjait teszik tönkre. Ennek ellenére sokan nem veszik komolyan az ágyi poloska okozta ártalmakat. Összegyűjtöttünk néhány olyan dolgot amivel biztosan nem érdemes próbálkozni. Mielőtt kétes eredető forrásból származó “jó tanács”  alapján kezdenek cselekedni, mindenképpen olvassa el a következő írásunkat: ágyi poloska ellen

 

Ágyi poloska házilagos irtása eredményesen

 

Véleményünk szerint a legrövidebb időn belül csak úgy szabadulhat meg az ágyi poloskától, ha telefonon egyeztet velünk. Kollégáink a helyzet rövid megismerése után konkrét javaslatot tudnak tenni Önnek arra vonatkozólag, hogy mit tehet a házilag és milyen lehetőségeket tudunk kínálni a szakszerű poloskairtásra. Vannak olyan kritikus jellemzők amiknek az ismerete alapjaiban befolyásolják mind a házilagos, mind a szakszerű irtás eredményességét.

Ügyfélszolgálat: +36 30 230 8595

 

További hasznos információk

 

Ágyi poloska irtás utáni takarítás
Vegyszermentes poloskairtás
Ágyi poloskairtás gőzzel
Ágyi Poloskairtás Gázzal
Az ágyi poloska meghódítja a világot ( video )
Az ágyi poloska
Poloskás bútor elszállítása
Ágyi Poloskairtás
Ágyi poloska felkutatása
Ágyi poloskairtás szállodáknak
Társasházak ágyi poloska mentesítése
Ágyi poloska csípése: honnan ismerhetjük meg?
Ágyi poloska terjedése
Ágyi poloska ellen
Hogyan szabaduljunk meg az ágyi poloskától
Valami csíp az ágyban

Share this:

soskartevostop