Bolhairtás házilag

Bolhairtás házilag lakásban

 

bolhairtás házilag

A házilag végzett bolhairtás alapját minden esetben a rendezett tiszta környezet adja. Nem érdemes azonnal rovarirtó szerekkel próbálkozni. Lomtalanítás és alapos takarítás legyen az első lépés. Az összegyűjtött hulladékokat erős kukazsákba, jól bezárva kell kidobni. Lehetőség szerint a lomokat, szemetet érdemes elégetni. A padló résmentes szerkezeti állapota, valamint a hozzá tartozó szegőlécek hézagmentes kialakítása csökkenti a rejtekhelyek számát. Rendszeres forróvizes felmosás elöli a petéket lárvákat és a bábokat. Ne felejtsen el előtte alaposan felporszívózni. Kárpitozott bútorokra is terjedjen ki a porszívózás. A bolhairtás házilag itt még nem ér véget. Mosás, vasalás legyen a következő lépés. Mivel bolhák igyekeznek a táplálékforrás közelében maradni, ezért az alábbi dolgokat érdemes magas hőfokon ( 60°C ) kimosni. Azokat a holmikat amiket nem lehet kimosni ilyen hőmérsékleten, azokat vasalni kell.

  • Mindenféle ágynemű
  • Párnák
  • Paplanok
  • Plédek
  • Takarók
  • Háziállatok textíliái

Azokat a szöveteket, textíliákat amiket nem lehet magas hőfokon mosni és a vasalása is nehézkesen kivitelezhető, azokat szárítógép segítségével mentesítsük. Nagycsaládosok és sok holmival rendelkezők számára megoldás lehet a közösségi mosodák használata.

Bolhairtás házilag lakásban, irtószerekkel

 

Mindezek után jöhetnek szóba a bolti irtószerek. Az irtószerekkel végzett házilagos bolhairtásnál minden esetben tartsa be a használati utasításokat. Emberre, állatra semmilyen körülmények között ne permetezze. A háziállatok kezelését állatgyógyászati készítményekkel végezze el. Állatorvos vagy állatpatikus tud szaktanácsot adni ahhoz, hogy milyen termékek közül lehet választani. Figyelembe kell venni továbbá, hogy egy átlagos lakás lekezeléséhez egyetlen flakon nem elég.

Amennyiben a bolhák túlszaporodtak és a házilag kivitelezett bolhairtás nem járt eredménnyel, szakembereink professzionális eszközökkel, irtószerekkel rövid időn belül megszabadítják a bolháktól. Bolhairtásra ajánlott megoldások: Hideg- vagy melegköd, permetezés, porozás, füstölés. A technológiák megválasztása minden esetben az adott körülmények függvénye. Gyermekek és haszonállatok közelében vegyszermentes bolhairtást ajánljuk. Szintén vegyszermentes eljárásra lesz szükség idősek, ágyban fekvő betegek stb. mellett.

Ügyfélszolgálat: +36 30 230 8595

Bolhairtás házilag ecettel

 

Alapvetően a vérszívó rovarok riasztásáról beszélhetünk amikor különböző háztartási anyagokkal, vagy illóolajokkal kísérletezik valaki. Tipikusan ilyenek lehetnek az ecet, citrom, levendula, teafaolaj stb. Lakáson belül egyik pontból a másikba rovarokat elriasztani értelmetlen. Kutyasétáltatás előtt megfelelő, erre alkalmas készítmények alkalmazása célravezető lehet. Ebben az esetben is inkább az állatpatikában kapható szintetikus riasztószereket ajánljuk. Hatásuk kiváló és nem mérkezőek az állatra nézve.

Bolhairtást ecettel teljes mértékben nem lehet megoldani, talán csak gyérítésre alkalmas. Mosás, vasalás és forró vizes felmosás sokkal több eredménnyel kecsegtet. Részletesen a bolhákról.

Share this:

soskartevostop