Darázsirtás Tatabánya garanciával , diszkréten S.O.S kiszállással

Lódarázs, kecskedarázs esetleg francia vagy német darazsak lepték el? Hívjon és Mi azonnal segítünk

darázsirtás tatabánya

Hívja darázsirtó specialistánkat , darázsirtás 14.900 Ft.-tól

+36 30 230 8595

S.O.S Darázsirtás Tatabánya és környéke

darázsirtás tatabányaOrszágunkban több haláleset történik a meggondolatlan, házilagos kivitelezésű darázsirtási próbálkozásokból. Ne kockáztasson darázsirtással házilag, inkább hívjon darázsirtót. A királynő áttelel és elkezdi építeni a fészket, felneveli az első dolgozókat. Darazsak hosszúsága általában 15-20 mm, de elérheti az 50 mm-t is. Testük színe sárga és fekete, a lódarázsé barna. Darázsfészek bármekkora lehet és több ezren tartózkodhatnak benne a királynővel együtt.

Darázsirtás elsősorban akkor nevezhető szakszerűnek, ha az összes eszköz, irtószer és védőruházat alkalmas arra, hogy biztonságosan megszüntessük a darazsak által okozott vészhelyzetet. A megfelelő eszközökkel a nap szinte bármely szakában végezhető, bárhová is fészkelték be magukat a darazsak
(széldeszka, cserép, ablakkiugró,redőnytok, földben falba stb.). Bővebben a darazsakról és a darázscsípés-ről. Valamint védett darazsak és méhek.

Darázsirtás menete
 1. Darázsirtás előtt mit tegyünk? Darázsirtás előtt a teraszon, padláson, stb. lévő csomagolatlan élelmiszereket tegye védett helyre, illetve a kezeltetni nem kívánt kerti vagy egyéb bútorokat, gyerekjátékokat húzza el a faltól és takarja le.
 2. Darázsirtás előtt ne tegye Kérjük kerülje a purhabbal, gipszel stb.., való darázsirtás -t, mert a lakótérbe juthatnak a darazsak. Mezőgazdaságban használt növényvédő szereket mellőzék, mert azzal gátolják eredményességünket. 
 3. A darázsirtó felméri a helyszínen,  hogy pontosan milyen darázzsal áll szemben, majd a fészek/ fészkek helyének meghatározásával folytatódik.
 4. Darázsirtás módszer kiválasztása. A darázsfészek helyének behatárolása után dönti el a szakember , hogy milyen technikát és irtószert válassza a garantált és azonnali hatás érdekében.
 5. Kezelésnek nincs egészségügyi kockázata emberre és háziállatokra
Darázsirtás - technológia
 1. Darázsirtás permetezéssel
  Látható fészkek esetén alkalmazzuk. Az irtószert permetezőgéppel juttatjuk a fészek külső és belső részeire. Az irtószer azonnali taglózó hatása révén gyorsan felszámolható a darázsfészek.
 2. Darázsirtás porozással
  Porozógép és magasnyomású kompresszor használatával kezeljük a nem látható darázsfészket, bontás nélkül! (pl. széldeszka,cserepek, gipszkarton fal stb.) 
 3. Darázsfészek irtása hidegköddel. ULV első sorban nagyobb zárt terek ( Pl: padlás ) esetén alkalmazható. Szabadban tuják, bokrok, sövények is kezelhetőek ezzel a módszerrel. Előnye, hogy nem áztat, nem hagy nyomot, és a megfelelő irtószerek birtokában azonnali taglózó és gyors ölő hatást érünk el vele.
 4. Darázsirtás füstképzéssel Alkalmas padlásterek, kémények darázsfészkeinek felszámolására. Továbbá a lakótérbe tömegesen bejutó darazsak elpusztítására. 

Darázsfészek kerti tárolóban

Ne feledje: a darázsirtás házilagos kivitelezése életveszélyes lehet!! Hívja S.O.S Darázsirtó specialistánkat, hogy felszámolja a darazsakat !

Védje családját a darazsaktól +36 30 230 8595

Fontos! Egy nagyon fontos alapszabály van a darázsirtásnál amit feltétlen be kell tartani. A királynőt kell elpusztítani, minden más csak másodlagos. Lódarázsfészek esetén semmiképpen se álljanak neki a házilagos darázsirtás elvégzéséhez!

A darázsirtás jellemzői

⇒Darázscsípés veszélyei? Fullánkjukon keresztül juttatják el mérgüket áldozatukba,(házi állatok is veszélyben vannak) mely akár életveszélyes allergiát is okozhat. Több szúrás esetén forduljon orvoshoz. CALCIMUSC oldatos injekció a darázsszúrásnál  nem segít, csak késlelteti a folyamatot.

⇒Darázsirtás irtószerrel? Az alkalmazott irtószerek teljesen színtelenre száradnak, nem tesz kárt a vakolatban vagy egyéb kényes burkolatokban. Emberre,  növényzetre, illetve háziállatokra NEM veszélyes.

⇒Meddig tart a darázsirtás?A körülmények nagyban meghatározzák a darázsirtás időtartamát ( Terület nagysága, fészkek száma és mérete, hozzáférhetőség stb. ) Egyszerűbb esetben 20-30 perc, bonyolultabb munkánál több óra is lehet.

⇒Darázsirtás árak. A darázsirtás ára Tatabánya és környékén néhány alapvető kérdés tisztázása után pontosan meghatározható. Az előzetesen megbeszélt összeg nem változik a helyszínen sem. A darázsirtás ára mindig a teljes területre vonatkozik. Kollégáink az ingatlan egészét átvizsgálják, és minden fészket felszámolnak. Miért fontos ez? Komoly darázsterhelés mellett sokszor a látható fészkek mellett további számos láthatatlan helyen lévő darázsfészkek is akadnak szép számmal.

⇒Darázsirtás garanciával. A darázsirtás munkálataira garanciát vállalunk, a megadott összegen felül semmiféle más költség nem adódik . A garancia ez év végéig, a kezelt  területére érvényes.

Darázsirtás Tatabánya: +36 30 230 8595

⇒ Darázsirtás HACCP, Lakosságnak, Cégeknek és HACCP rendszerben működő vállaltoknak.

⇒Méh vagy darázs? Méhek színe fajtától függően az aranysárgától a sötétbarnáig változik, gyakran a potroh csíkozott, szőrének színezete sárgásbarna.Egy egészséges család 40 000-80 000 egyedből áll. Darazsak fekete-citromsárga csíkozott mintázatúak.  A darazsak csupaszok, illetve enyhén szőrösek.

⇒Lódarázs vagy darázs? Már egyetlen csípése is halálos lehet. A Vespa crabo vagy európai lódarázs a legnagyobb méretű európai darázs, melynek nemcsak mérete és zaja nagyobb, mint a hétköznapi értelemben vett darázsé, de veszélyességének foka is. A lódarázs tavasztól egészen késő őszig aktív, a nyári, meleg napokon pedig még gyakrabban lehet találkozni vele. A rovar mérete igen jelentős, így észrevenni nem nehéz: a királynő akár három és fél centis is lehet, míg a többi példány akár két és fél centis, közös továbbá a sárga-fekete mintázat.

⇒Poszméhek fészkelnek a gipszkartonban. Erős zúgás árulja el a poszméhek fészkének jelenlétért és pontos helyét. Képesek átrágni a gipszkarton mennyezetet bejutva ezzel a lakótérbe. A poszméh szúrása igen fájdalmas, ezért mielőbb keressen fel minket, hogy felszámoljuk őket.

GARANCIA
 • Első irtást követően
 • A terület/épület(ek) egészére
FELTÉTELEK
 • Hozzáférhetőség
 • Tulajdonos(ok) együttműködése

Lódarázsirtás Tatabánya

lódarázsirtásA lódarázsirtás egy rendkívül komoly feladat és kihívás, még tapasztalt darázsirtók számára is. Vannak akik nem vállalnak lódarázsirtást egyáltalán. A darazsak közül talán a legagresszívabb faj. Szúrása rendkívül fájdalmas, harapása nem kevésbé.

A lódarázsfészek megközelítése esetén azonnal támadásba lendülnek. Ellentétben más darázsfajokkal éjszaka és esőben is repülnek. Vonzza őket a fény, nyitott ablakon sötétedés után is képesek berepülni.

A lódarázsirtás kulcsa a fészek és vele együtt a királynő felszámolása, elpusztítása. Előfordul, hogy maga a lódarázsfészek nem az Ön ingatlanán belül található. Mégis rendszeresen találkozik egy-egy példánnyal. Ilyen esetben a szomszédos ingatlan tulajdonosa, bérlője, kezelője stb. együttműködése szükséges.

Lódarázsirtás Tatabánya: +36 30 230 8595

 

 

Lódarázsirtás házilag

lódarázsirtás házilagRengeteg jónak hitt rossz tanács kering a köztudatban, vagy az interneten. Mi az tanácsoljuk a lódarázsirtás házilagos kivitelezésére, hogy NE TEGYE ! Semmilyen módszerrel és semmilyen vegyülettel. Egyedül főleg ne kísérletezzen senki. Gyúlékony anyagok használata életveszélyes.

Lódarázsirtás megkezdése előtt szakembereink alapos megfigyelést és felmérést eszközölnek. Meg kell ismerni a ki- és berepülési kaput, vagy kapukat. Megkeressük a lódarázsfészket, majd kiválasztjuk a megfelelő technológiát és irtószert. Védőruha viselése lódarázsirtásnál kötelező. Nagy tapasztalatra van szükség a darázsirtás biztonságos kivitelezésére. Nem elegendő az adott darázsfaj biológiájának, életmódjának ismerete. Az irtószer kijuttatásának pillanatában ismerni kell a várható reakciókat. Például padlástérben biztosan a fény felé fognak menekülni, ebben az irányban tartózkodni nem szabad. Számtalan helyen lehetnek még fészkek, mindegyiknek megvannak a sajátosságai.

Mivel a darázsirtás - és ezen belül a lódarázsirtás - egy igen összetett feladat, senkinek nem javasoljuk a házilagos kivitelezést. Amennyiben szakszerű, hosszútávú megoldást szeretne, felesleges kockázatok nélkül, hívjon minket bizalommal. Vagy kérje visszahívásunkat a jobb oldali űrlap segítségével.