Fertőtlenítés,- járványok és fertőző betegségek megfékezése szakember segítségével

 

Az soskartevostop.hu teljes körű fertőtlenítést vállal ipari területeteken; intézményekben, továbbá lakossági ügyfelek részére is szolgáltatunk komplex fertőtlenítési protokollt. Korszerű anyagokkal végezzük a fertőtlenítést, mely gombák, baktériumok, vírusok ellen rendkívül hatásos.

fertőtlenítés

Mit is nevezünk Professzionális fertőtlenítésnek? minden olyan eljárást, vagy eljárásokat melyek a külvilágra kikerült kórokozók elpusztítását, fertőző képességük megszüntetését célozzák. Főként nagyobb területek, közösségek értelmében. Az általunk végzett fertőtlenítések lehetnek megelőző, folyamatos és záró kezelések. Ezek jellemzően kémiai ( antimikrobiális ) anyagokkal történnek, de alább más típusú eljárásokról is olvashat.

Kisebb-nagyobb járványok alatt és után, rendszeresen vagy záró fertőtlenítés válhat szükségessé, függően a járvány fajtájától. A kórokozó mikroorganizmusok elpusztítása érdekében, figyelembe vesszük az adott terület sajátosságait. Anyag- és technológia kiválasztásánál fontos szempontok a helyiség használatának módja, padozat, falak, berendezési tárgyak, stb. fajtája. A mikroorganizmusok különböző ellenálló képességgel rendelkeznek. Ennek leküzdése érdekében a megfelelő szerválasztás rendkívül fontos. A kijuttatás módja, alapossága, dozírozás, behatási idő és az adott készítmény felhasználói útmutatójának betartása is befolyásoló tényezőket is figyelembe kell venni. Vírusok esetében pl.: az enterovírusok rendelkeznek nagyobb ellenálló képességgel, így a fertőtlenítőszer kiválasztása rendkívül fontos.

Ügyfélszolgálat: +36 30 230 8595

Fertőtlenítési módszerek

 

Fertőtlenítés permetezéssel: erre a célra alkalmas permetező gép segítségével, a megfelelő méretre porlasztott fertőtlenítő oldatot juttatjuk a felületekre. Nagy figyelmet fordítunk a helyes adagolásra és egyenletes eloszlatásra. A permetezéssel történő fertőtlenítés esetén – gyorsan, gazdaságosan és hatékonyan lehet nagy területeket kezelni.

Permetezéssel fertőtleníthetőek az alábbiak (mosható felület):

 • Padozat
 • Falak
 • Felszerelési, berendezési tárgyak
 • Nyílászárók
 • Szállító eszközök
 • Járművek
 • Konténerek

Nem mosható felületeknél ködszerű permetezés is lehetséges bizonyos esetekben. Ilyenek a nem mosható padlóburkolatok, falfestések, berendezési tárgyak…

Fertőtlenítés gőzzel: nagyobb felületek szennyeződéseinek eltávolítására és fertőtlenítésére , magas nyomású forró áramló gőzt használunk. Az eljárásnak köszönhetően a makacs szennyeződések is kiválóan eltávolíthatók. A megfelelő behatási idő mellett, a kórokozók elpusztítása is megtörténik egyidejűleg. A magas nyomású gőzt kombinálhatjuk ( igény szerint ) fertőtlenítőszer adagolásával, így egy erős fertőtlenítő gőz állítható elő.

Gőzzel való fertőtlenítés alkalmazási területei:

 • Klíma csatornák, szűrők
 • Helyiségek mosható padlózata
 • Teherjárművek
 • Vasúti vagonok
 • Minden egyéb felület, a fenti kritériumoknak megfelelően

Fertőtlenítés ködképzéssel ( aeroszol ): erre a célra kifejlesztett speciális eszköz segítségével. Ennek a módszernek köszönhetően lehetőség van légtér- és felületek egyidejűleg történő fertőtlenítésére. A munkaoldat porlasztása lehet, ködpermet (különböző nem mosható felületeken), vagy akár egészen apró lebegő részecskék formájában. A ködképzéses fertőtlenítés a munkaterület légterét, falait, berendezési tárgyait és egyéb nem mosható felületeinek fertőtlenítésére alkalmas. Előnye, hogy olyan nehezen elérhető helyekre is behatol, ahová más módszerekkel nem lehetséges fertőtleníteni. Kiválóan alkalmazható nagy felületek, légterek és magasan elhelyezett tárgyak, vagy falak esetén.

Fertőtlenítés Gyermekek és kisállatok közelében

Speciálisan külön erre a célra alkalmas szárazgőzt fejlesztő készüléket használunk. Minden olyan eszközt, textíliát, bútorzatot amivel közvetlen kapcsolatba kerülnek, ezzel a technológiával fertőtlenítjük. Maga a készülék 180 °C -os gőz előállítására és nagy sebességű kijuttatására készült. Elpusztítja a kórokozókat mindenféle vegyi anyag használata nélkül. Ez a fajta áramló gőz anyagkárosodás nélkül biztonságosan alkalmazható, akár alkoholos fertőtlenítő oldattal is kiegészíthető. Az általunk használt professzionális gépek nem összekeverendőek a háztartási kisgépekkel, gőzfejlesztőkkel.

Alkalmazási területek: idősek, kisgyermekek és háziállatok lakó valamint tartózkodási, pihenő helyiségei. Természetesen akár óvoda, bölcsőde játék és berendezési, felszerelési tárgyai is fertőtleníthetőek szárazgőzzel.

 

Ügyfélszolgálat: +36 30 230 8595

Kinek ajánlunk professzionális fertőtlenítést

 

Fertőtlenítési szolgáltatásunkat igénybe vehetik minden olyan területeken ahol gyors, gazdaságos és hatékony fertőtlenítésre van szükség. Vállaljuk nagy területek, nehezen hozzáférhető és speciális igényű helyiségek továbbá létesítmények szakszerű fertőtlenítését.

 • Üzemi területek
 • Ipari gépek
 • Élelmiszeripar
 • Bevásárlóközpontok
 • Konferenciatermek
 • Várók
 • Fürdő, öltöző helyiségek
 • Egészségügyi és szociális intézmények
 • Személy- és árufuvarozás
 • Tömegrendezvények épületei
 • Szállodák
 • Uszodák
 • Óvodák
 • Bölcsődék
 • Minden olyan helyen ahol fokozott higiénia szükséges

Mikor van szükség fertőtlenítésre?

 

fertőtlenítés

Jellemzően a fertőtlenítést kisebb-nagyobb járványok megelőzése, fennállása és után célszerű elvégezni.
Influenza esetében a járványfolyamat alatt, rendszeresen célszerű fertőtleníteni, majd zárófertőtlenítést végezni. Természetesen ugyanez vonatkozhat más típusú fertőző (akár bakteriális) betegségekre pl.: salmonellosis.
Fertőző beteg bekerülése egy közösségbe járványt indíthat el. A folyamat megelőzése, megszakítása érdekében a lehető leggyorsabban cselekedni kell. A gyors felismerés és intézkedés döntő lehet a járvány idejében történő elfojtásának.

Professzionális fertőtlenítésre akár a takarító személyzet létszámának hiánya miatt is szükség lehet. Amikor rövid időn belül, viszonylag nagy területet kell fertőtleníteni. Szakképzett kollégáink ilyen esetekben is tudnak segíteni.

Általunk használt fertőtlenítőszerek

 

Fertőtlenítő szerek tekintetében a helyes szerválasztás mindig az előzmények, körülmények tükrében történik. A munkaterület sajátosságai alapvetően befolyásoló tényezők lehetnek. Rendszeres megrendeléseknél fertőtlenítőszer rotációt alkalmazunk, a rezisztencia elkerülése érdekében. Természetesen minden esetben kizárólag hatósági engedéllyel és az OEK által nyilvántartott fertőtlenítőszert használunk.

Általában azokat a termékeket részesítjük előnybe melyek gyors hatásmechanizmussal és széles antimikrobiális (baktericid, fungicid, virucid) spektrummal rendelkeznek, biológiailag lebomlik és nem korrozív. Egészségügyi intézményekben használt készítmények antimikrobiális spektruma – baktericid, fungicid, tuberkulocid, virucid (HBV és HIV inaktiváló hatású). A fertőtlenítőszer néhány perc alatt felszárad, leöblíteni nem szükséges.

 

Vírusok nagyon gyorsan terjednek zárt közösségekben, a kórokozók megfékezésének legjobb módszere a higiénia betartása, ezért fontos az alábbi teendőket szem előtt tartani

A személyi higiéniára fokozottan figyelni szükséges
A fertőzés megelőzésének legfontosabb módja a gyakori, alapos szappanos kézmosás/kézfertőtlenítés
Az intézmény közösségi tereibe helyezzenek ki érintés nélkül használható alkoholos kéz-fertőtlenítőszer adagolókat
Szellőztessenek gyakran

Tisztítás és fertőtlenítés: Mi a különbség?

Tisztítás a kosz eltávolítása néhány kórokozóval együtt, míg a fertőtlenítés a jelenlévő legtöbb kórokozó elpusztítását jelenti.

Megrendelés/visszahívás igénylése: Kapcsolat