Nyest ürülék

Nyest ürülék megjelenése a ház körül 

 

nyest ürülékeA nyest beazonosítása egy igen fontos művelet a további intézkedések megtétele érdekében. A nyest ürülék jelenti a legegyszerűbb, és a minden kétséget kizáró bizonyítékát annak, hogy nyest van a padlásunkon vagy az ingatlan közvetlen közelében. Természetesen vizuálisan, és rendkívül kellemetlen szaga alapján is felismerhető, de a nyest ürülék az ami rendszeres látogatásai miatt mindenhol megtalálható a portán vagy a padláson. Hogyan is lehet felismerni a nyest ürülékét? Jellegzetesen görbült, hosszúkás alakú és gyakran két részben, egymás mellett helyezkednek el. Az ürülék tartalmazza az általa elfogyasztott magvakat, ami elég feltűnő. Mivel a nyest mindenevő, ezért az ürülékének megjelenése is változatos. Rágcsálók, madarak, baromfi, és rovarok kerülhetnek az étlapjára. A nyest ürüléke ezen táplálékforrások alapján változhat kissé megjelenésében.

Ügyfélszolgálat: +36 30 230 8595

Nyest ürülék mennyisége

 

Az alábbi videóban látható ürülék mennyiség nagyjából egy év alatt termelődött. Ennyi idő kellett egy három egyedet számláló nyestcsalád számára. Persze nem minden esetben van így. A nyestürülék mennyiségét befolyásoló tényezők a következők:

  • Nyestek száma
  • Búvóhelyek száma
  • Mióta tartózkodnak az adott területen
  • Elérhető táplálék mennyisége, minősége
  • Lakott az ingatlan, vagy nem lakott

Sok esetben a nyestek több padlásteret is belaknak. Ezért tapasztalható, hogy nem minden éjszaka hallani a nyestek által keltett zajokat. Természetesen a ürülék mennyisége is ezáltal megoszlik. A nem lakott ingatlanokban teljesen háborítatlanul tudnak tevékenykedni. Nyaralókat, eladásra váró házakat érdemes időnként ellenőrizni. Nem kizárólag a nyestek miatt, más kártevő is megtelepedhet és elszaporodhat adott esetben jelentős károkat okozva.

 

 

Nyest ürülék eltávolítása

 

nyest ürülékA nyestek ürülékét minden esetben összeszedjük és a helyszínről eltávolítjuk. Ezt követően a érintett területet, vagy területeket fertőtlenítjük is. A vizelettel átitatott részeket szintén fertőtlenítjük és amennyiben lehetséges eltávolítjuk pl.: üveggyapot. Gyakran ürítenek padlásfeljáró ajtajára, ezért nagyon óvatosan kell azt lenyitni. Könnyen előfordulhat, hogy kellemetlen meglepetés éri a gyanútlan embert.

Az ürülék eltávolítása látszólag egyszerűnek tűnik, gyakorlatban nem mindíg az. Keményebb felületről a megfelelő eszközökkel fel lehet kaparni és össze lehet gyűjteni. Szigetelő anyagokról szinte kizárólag csak kézzel ( majdhogynem ) egyesével lehet összegyűjteni. Tudni kell a nyestek ürülékéről, hogy ragadós állagú. Egymáshoz kupacban is összeragadnak, valamint a felületekhez is ragasztószerűen tapadnak. Eltávolítása ezen okok miatt nehézkes, sok esetben gyomorforgató. Erre érzékenyek inkább meg se próbálják begyűjteni.

 

Ügyfélszolgálat: +36 30 230 8595

Hogyan néz ki a nyest ürüléke ?

 

Közelről megtekintve érdemes szemügyre venni, így akkor is felismerhető lesz, ha csak egyet találunk valahol az udvaron esetleg teraszon. Azt, hogy éppen hogyan néz ki a nyest ürüléke az elérhető tápláléktól is függ, de a nagysága és görbülete többnyire ugyanolyan.

 

További hasznos tudnivalók

 

Share this:

soskartevostop