Tudástár - soskartevostop.hu

A kártevőirtással valamint a megelőzéssel kapcsolatos tudástár. Fontos, hasznos információk tippek-trükkök.


Ágyi poloskairtás gőzzel

A gőzzel való poloskairtás azonnali hatással van az ágyi poloska minden fejlődési alakjára, még a petékre is. Erre a hagyományos irtószerek első alkalommal nem képesek. Ágyi poloskától szenvedőnek ajánljuk, a 21. századi poloskairtást gőzzel, az eredmény a kezelés után 100%-os.
Olvas

Társasházak ágyi poloska mentesítése

Egyre több társasház számára okoz komoly problémát az ágyi poloska. Hiába a sorozatos irtás, látszólag semmi eredménye nincs. Mi az oka ennek a jelenségnek? Mi a megoldás? Ezt elemezzük most, megoldási javaslatot téve.
Olvas

Ágyi poloskairtás szállodáknak

A gyakran cserélődő és átutazó vendégek miatt valamint, a napjainkban tapasztalható turisztikai fellendülés okán rengeteg szálláshely küzd időről-időre ágyi poloskával. Természetesen ugyanez a helyzet fennáll más intézmények esetén is. Például idősek otthona, kollégiumok, bentlakásos szociális intézmények, munkásszálló, táborok, stb.
Olvas

Patkányok megjelenése és életmódja

A patkányok faj és egyedszámban is a legnagyobb rendjét képzik az emlősök között. Kicsi vagy közepes termetűek, fajtól, nemtől függően amit a táplálék mennyisége és minősége befolyásolhat. Jellegzetesen nagy metszőfogaik vannak, ezek gyökér nélküliek így folyton növésben vannak.
Olvas

Nyest ellen

A nyest ellen számos olyan "megoldás" kering az interneten amik többségében teljesen haszontalanok és értelmetlenek. Amikor valakinek sikerül pl: vizes flakonnal fellépni a nyest ellen, az biztosan a véletlen műve. Valószínűleg elütötte egy autó, így az ingatlan tulajdonosa megmenekült a további károktól.
Olvas

Ágyi poloska felkutatása

Ágyi poloska felkutatása és megtalálása szobában. Lakás, hotelszoba valamint egyéb szálláshelyek esetén is alkalmazható biztonsági átvizsgálás. Ne repüljön amíg ezt nem olvasta.
Olvas

Darázscsípés

A darázscsípés minden esetben fájdalmas, néha ezen túlmenően allergiás reakciókat is kiválthat. Arra érzékenyek életveszélyes állapotba kerülhetnek.
Olvas

Poloskás bútor elszállítása

Az ágyi poloskával fertőzött bútorok, berendezési tárgyak szakszerű kezelés igénybevételével megmenthetőek. Tudjuk azonban, hogy egy ilyen esemény bekövetkezésekor, kisebb-nagyobb bútoraiktól sokan szeretnének megválni.
Olvas

Ágyi poloska pete

Másfél - két évig tartó élete során, a nőstény akár több száz petét is képes világra hozni. A fejlődéshez, peterakáshoz ideális körülmények szükségesek. Ide értendő az elegendő élelem, hőmérséklet, megfelelő páratartalom, búvóhely.
Olvas

Ágyi poloska csípése

Szúnyoghoz és a bolhához hasonlóan a poloskák is csíphetnek. Az ágyi poloska vérszívása 5-10 percig is eltarthat, a nyálában lévő véralvadásgátló és fájdalomcsillapító enzimek utóhatásai az embernél erős viszketéseket, bőrgyulladást okoz.
Olvas

Ágyi poloska irtás utáni takarítás

Akik már találkoztak ágyi poloskával, és otthonukban volt valamilyen technológiájú poloskairtás azok tisztában vannak vele, hogy milyen sok munkával jár. A pakolás, rendrakás, mosás, vasalás után zárásként nagytakarítást kell végezni. Az ágyi poloska irtás utáni takarítás célja, hogy közvetlen lakókörnyezetünket megszabadítsuk a poloskák miatt fellépő szennyeződésektől.
Olvas

Egérirtás házilag vagy szakember segítségével?

A házi egér emberhez erősen kötődő emlős, megfelelő körülmények között rendkívül gyorsan szaporodik, hat hetente 5-10 utódot képes a világra hozni, átlag 6-ot. Szaglásuk és hallásuk kifinomult, látásuk viszont az  éjszakai életmódhoz alkalmazkodott így csak körvonalakat látnak, éleslátásuk nincs.
Olvas

Az ágyi poloska meghódítja a világot ( videó )

Miért okoz egyre nagyobb gondot világszerte az ágyi poloska és mik a leggyakrabban feltett kérdések vele kapcsolatban? Összegyűjtöttünk néhány videót Ügyfeleink számára a könnyebb tájékozódás érdekében
Olvas

Patkányirtás módszerei

A patkány erősen kötődik az emberhez és az emberi életformához csatornákban, szemétben járnak és a testükön ebből kifolyólag számtalan baktérium, vírus, fonalféreg stb. megtalálható amiket mechanikus úton behurcolnak otthonunkba vagy annak közvetlen környezetébe. Patkányirtás és a patkányokkal kapcsolatos részletes információk.
Olvas

Egerek

Az egerek megjelenése és életmódja. Magyarországon előforduló egérfajok.
Olvas

Kullancsok

A kullancsokkal kapcsolatos minden fontos információ. Általános ismeretek valamint védekezés. Kullancsok terjesztette betegségek és beazonosítás, felismerés. Hol találkozhatunk leggyakrabban kullancsokkal? Elsősorban az erdős, füves, párás és nedves helyeket kedvelik, tavasszal-ősszel ezeken a területeken élnek és szaporodnak.
Olvas

Rágcsálók Által Terjesztett Betegségek

A patkányok által közvetített betegségek két kategóriába sorolhatók: közvetlenül a patkány által fertőzött székletből, vizeletből vagy harapásból származó betegségek, valamint a közönséges ízeltlábú vektor, például bolhák, kullancsok vagy atkák által közvetett módon terjesztett betegségei.
Az egerek szintén sok kellemetlen vagy kifejezetten súlyosnak mondható betegségek, fertőzések kialakulásában vesznek részt. Kártételük jelentős, az élelmiszereket, alapanyagokat beszennyezik nyálukkal, vizeletükkel, székletükkel.
Olvas

Ágyi Poloskairtás Gázzal

Az irtószeres kezelések elterjedését megelőzően ágyi poloskairtást gázzal ( cián-hidrogén ) végezték 1920 és 1944 között. Ebben az időszakban évente nagyjából százezer lakásban végeztek ágyi poloskairtást gázzal. Az ágyi poloskairtás gázzal mai modern megfelelője a légtérkezelés.
Olvas

Védett darazsak

Van néhány darázsfaj Magyarországon aminek az irtása jogszabályba ütközik. Gyakorta találkozhatunk velük akár a saját kertünkben is.
Olvas

Darazsak

Jellemzően három darázsfaj van ami az ember közvetlen környezetében fészkeli be magát és okoznak sokszor kellemetlen meglepetést. A darazsak kolóniában élnek és alkotnak egyfajta "miniállamot", de léteznek magányos darazsak is.
Olvas

Csótányok

A csótányirtás és a csótányok elleni védekezés mindenki számára egyaránt fontos,  jelen cikkünk ebben nyújt segítséget, hogy valójában mik azok a csótányok és mit tehetünk ellenük.
Olvas

Ágyi poloska

Ágyi poloskairtás, valamint a témával kapcsolatos minden fontos információt megtalál jelen cikkünkben. Mit tegyünk és mit ne tegyünk a poloskairtás előtt és után.
Olvas

Olvas

Hangyák

Mikor megjelennek a hangyák lakásunkban, kiemelten fontossá válik a gyakori takarítás, szemétürítés, mosogatás. A hangyák beszennyezik az ételeket, testükön baktériumok tenyésznek ezért a szennyezett ételeket már ne fogyasszuk el. Ugyan csak néhány hangyafaj terjeszt fertőző betegséget, de megjelenésük esetén tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy mihamarabb megszabaduljunk tőlük.
Olvas

Nyest a padláson

Nyest a padláson: Milyen állat pontosan a nyest és mit tehetünk ellene? Ebben a cikkben ezt boncolgatjuk részletesen, megoldási javaslatot téve a probléma gyors lezárása érdekében.
Olvas

HACCP rendszerekhez megkövetelt kártevőirtás

HACCP rendszerben a kötelező rovar és rágcsálóirtás jogszabályi előírás szerint évente legalább kétszeri alkalommal kell végeztetni. Ez a hatósági előírás melyet az Állami Nép-egészségügyi Intézet(régebben ÁNTSZ, KÖJÁL) ellenőriz is, nem kizárólag a HACCP rendszerrel rendelkező intézményeket, közületeket kötelezi, hanem az alább felsorolt egységeket is.
Olvas

Kartevőirtas Nemzeti dohányboltok részére

Nemzeti dohányboltokra is vonatkozik a 18/1998. (VI. 3.) NM rendelet, mely kimondja: az élelmiszerek és italok előállítására, tárolására, szállítására és forgalmazására szolgáló helyeken évente legalább két alkalommal a rovarok és rágcsálók ellen védekezni kell.
Olvas

Minden általunk felhasznált anyag rendelkezik biztonsági adatlappal


Ágyi poloska csípése és kezelése

A legtöbb viszketés elleni gél használható az ágyi poloska csípés enyhítésére.  A legnépszerűbb a Fenistil gél, Antivakarin, vagy a Naturland csípés utáni krém. 

ágyi poloskacsípés
ágyi poloska csípés
ágyi poloska csípés

Munkatársaink egészségügyi kártevőirtó szakképesítéssel, komoly szakmai tapasztalattal rendelkeznek, folyamatos továbbképzésen vesznek részt. Sürgős esetben 24-48 órán belüli kiszállást biztosítunk. Munkánkat rendkívüli alapossággal és odafigyeléssel végezzük. Sürgős esetekben akár szombat, vasárnap is állunk rendelkezésükre!