Bolhák

A bolhák és a bolhairtással kapcsolatos minden fontos, hasznos információt összegyűjtöttünk tömören, érthetően.

 

Hogyan ismerem fel a bolhát? 

A bolhák 1-5 mm  nagyságúak, színük sötétbarna, testük oldalról lapított formájú, tollban vagy szőrben így könnyen mozognak. Hazánkban nagyjából 50 bolhafaj ismert. Néhány bolhafaj kizárólag egy gazdához kötődik, de vannak olyanok is amelyek több gazdán képesek megélni. Betegséget azok a többgazdás fajok terjesztenek amik embervérrel is táplálkoznak ( patkánybolha ). A lárvák szerves törmelékkel vagy a kifejlett egyedek ürülékével táplálkoznak.

A bolhák felismerése érdekében közzéteszünk néhány fényképet.

Kutyabolha:

 

Macskabolha:

 

Emberbolha:

 

A bolhacsípés tünetei és kezelése

Bolhacsípést többnyire boka és lábszár környékén szenvedhetünk el. Apró piros viszkető foltok jelennek meg a csípések helyén, amit semmi esetre se vakarjunk vagy dörzsöljünk. Néhány napon belül el fog múlni magától. Érzékenyebbek a patikában beszerezhető enyhítő krémet használhatnak patikus vagy háziorvos ajánlásával. Sokan összekeverik a bolhacsípést az ágyi poloska csípésével ami nem ugyanaz. Fontos dolog kizárni egyiket vagy másikat, mert csípések kezelése eltérő, valamint irtásuk különböző módszereket, irtószereket kíván. Képek az ágy poloska csípéséről.

Bolhacsípés képekben:

 

 

Hogyan szabaduljunk meg a bolháktól?

bolhák

Elő lepés, ha van háziállatunk akkor előszór vele kell kezdeni a bolhairtást. Keressük fel állatorvosunkat és kérjünk szakvéleményt, tanácsot. Állatpatikában is érdeklődhetünk, de sajnos előfordul, hogy házi kedvencünk allergiás bizonyos termékekre, éppen ezért nem sorolnánk fel azokat a leggyakrabban használt bolhairtó termékeket amiket a patikusok ajánlanak.

Túlnyomó részt a kullancs és bolhairtó nyakörvek, cseppek nem okoznak problémát, túlzott alkalmazásuk vagy éveken át tartó használatuk allergiás reakciót esetleg idegi működészavart előidézhet.

Második lépésben kérjük szakember segítségét. A bolhairtás házilag nagyon körülményes és drága, sok esetben eredménytelen is, mivel a bolti irtószerek nem tartalmazzák sem az azonnali sem a hosszan tartó hatáshoz elegendő összetevőket.

Igen, hosszútávú hatásra is szükség van nem csak azonnali taglózó irtásra. A bolhák petéi napok vagy hetek múlva kelnek csak ki, a bolti szerek hatóanyaga csak a kifejlett bolhákat pusztítja el, a petéket nem.

Fontos megjegyezni továbbá, hogy a bolhairtáshoz több liternyi megfelelő irtószerre, munkaoldatra van szükség, kiskereskedelmi forgalomban kapható szerek igen drágák, ha ezekkel szeretnénk lakásunkat kezelni akkor rendkívül sokba kerülhet, végső soron akár eredménytelenül. Amennyiben szeretne gyorsan, költséghatékonyan és véglegesen megszabadulni a bolháktól bízza ránk a feladatot és mi egy kezelést követően garantáltan megszabadítjuk a bolháktól otthonát, irodáját, pincéjét, kamráját stb.

A bolhamentes lakótér eléréséhez nagyon fontos a rendszeres takarítás, felmosás és porszívózás. Így könnyen össze lehet szedni a bolhák petéit, ellenben zsúfolt ritkán használt helyeken mint például pince, kamra bolhairtására is tudunk hatásos megoldást hidegködképzés formájában.

 

Amennyiben gyors, hatékony megoldást szeretne, bízza szakemberre a bolhairtást, munkánkra maximális garanciát vállalunk.

Hívjon minket bizalommal! 

Telefon: 30/230 8595 vagy Ajánlatkérés és visszahívás.

soskartevostop