Társasházak ágyi poloska mentesítése

Egyre több társasház számára okoz komoly problémát az ágyi poloska. Hiába a sorozatos irtás, látszólag semmi eredménye nincs. Mi az oka ennek a jelenségnek? Mi a megoldás? Ezt elemezzük most, megoldási javaslatot téve.

 

ágyi poloska társasházbanErősen ágyi poloska fertőzött társasházak esetében a lakóközösség összefogása elengedhetetlen. Sajnos mi magunk is tapasztaljuk, hogy ez ritkán valósul meg. Ahol mégis sikerül egyetértésre jutni – mind az irtás elviselése, mind a költségek tekintetében – ott megvalósulhat a társasház teljes mentesítése. A közös költség terhére szinte lehetetlen a poloskairtást elvégeztetni. Önkormányzati segítségre sem lehet számítani az esetek nagy többségében. Ezt a fajta problémát mindenki a családok belügyének tartja. Valódi összefogás akkor jön létre, mikor az ágyi poloska fertőzöttség igen komoly méreteket öltött, az egész társasház tekintetében. Súlyos esetekre is létezik hatásos megoldás, de tudni kell, hogy az ágyi poloskától könnyen, gyorsan és olcsón megszabadulni nem lehet. Évről-évre egyre többen tapasztalják mindezt.

Mindenkiben felmerül a kérdés, hogyan került pont a mi lakásunkba ágyi poloska. Lakóközösségekben elég egy tulajdonos aki elhanyagolja, vagy lekicsinyli ennek a rovarnak a jelentőségét. Mint azt a mellékelt képen is láthatjuk. Az ilyen magasan fertőzött lakásokból a poloskák átvándorolnak más lakásokba. Nem csak a közvetlen szomszédokhoz. Lomtalanítás alkalmával ( amennyiben nem szakszerűen végzik ) tovább súlyosbítja a helyzetet, az egész társasház tekintetében. A poloskás bútorok elszállításáról már írtunk.

Ügyfélszolgálat: +36 30 230 8595

Társasházak ágyi poloska mentesítése. Első lépés

 

Nézzük meg hogyan is történik a poloskairtás a gyakorlatban. Első lépésben a felderítés és dokumentálás történik. A felderítésnek minden lakásra és a közös területekre ki kell terjednie. Fontos, hogy ezt a műveletet szakember végezze, a gondnok vagy más személy kérdezz-felelek típusú érdeklődése nem egyenlő a felderítéssel/beazonosítással. A lakások átvizsgálásának dokumentálása kiterjed a nem fertőzött, fertőzött, a gócpontok és a gyanús ( nem egyértelműen eldönthető ) lakásokra. Kétséges lakásoknál melegítővel ellátott poloskacsapda telepítése néhány napon belül eldönti a kérdést. Az ágyi poloska csapdázásáról később még lesz szó.

Lényeges eleme a dokumentációnak a gócpontnak minősített lakások megjelölése. Gócpontnak vagy forrásnak azok a lakások tekinthetők melyek kiinduló pontjai lehettek az ágyi poloska elterjedésének, valamint azok a lakások ahol a fertőzöttség magas szinten áll. Alább képeket is mutatunk a szemléltetés kedvéért. Dokumentálni szükséges továbbá azokat a lakásokat ahol előzőleg volt már irtószeres kezelés, lehetőség szerint fel kell jegyezni, hogy a kezelések milyen technológia és milyen irtószerek alkalmazásával történtek. Az irtószerek megválasztásában lesz szerepe ennek a kérdésnek.

Ágyi poloska gócok

Társasházak ágyi poloska mentesítése. Második lépés

 

Második lépésben a lakók tájékoztatása történik írásba. A tájékoztató tartalmazza az ágyi poloskairtás előtti és utáni nagyon fontos teendőket. Ezen teendők betartása ugyanolyan súllyal bír mint maga a poloskairtás. Az előkészületek, behatási idő megtartása stb. kulcskérdés a végeredmény szempontjából.

 

Társasházak ágyi poloska mentesítése. Harmadik lépés

Harmadik lépésben maga a poloskairtás következik. A dokumentáció elkészítése olyan információkkal segíti a szakemberek munkáját, mely alapján kidolgozásra kerül az irtási stratégia. Előfordulhat, hogy néhány lakás esetében teljesen más technológiát, és teljesen más irtószert szükséges megválasztani mint a többi lakásnál. Egy sima permetezés ugyanazzal az irtószerrel a teljes társasház tekintetében bizonyosan nem megfelelő. A közös területeknél elegendő, súlyosan fertőzött lakások tekintetében viszont kombinált eljárásra lesz szükség.

Nézzük mit takar a kombinált kezelés:

  • Fizikai hatáson alapuló Pl. poloskairtás hővel, hőlégbefúvás stb.
  • Porozás – kézi vagy gépi eszközökkel
  • Permetezés
  • Hidegködképzés
  • Füstképzés
  • Speciális réskezelés habbal

Azt, hogy mely lakásokban pontosan milyen eljárást kell használni, a szakemberek döntik el. Nagyon súlyos összetett feladatok megoldására valószínűleg mindent be kell vetni, a hatékonyság érdekében. Társasházak ágyi poloska mentesítése terén kritikus pontok a vezetékek, csőáttörések és egyéb átjutási pontok. Kapcsolók, konnektorok kiszerelése valamint felporzása elengedhetetlen. Igen, lakásról-lakásra vándorolnak túlszaporulat, rovarirtás, bolygatás, szaporodás, stb. miatt. Videó a jelenségről lentebb.  Tartós hatású, jó minőségű rovarirtó por használata hosszú időre gátat szabhat az esetleges terjedésnek. Itt nem arra kell gondolni, hogy valaki egy kiskanállal port dobál a konnektorokba. Erre a feladatra speciális ( kézi vagy gépi ) szerszámok alkalmazása nyújt garantált eredményt és biztonságot.

 

 

 

Társasházak ágyi poloska mentesítése. Negyedik lépés

 

Negyedik lépés az ellenőrzés. A kapott eredmény ellenőrzése mindenképpen meg kell, hogy történjen. Minden lakást alaposat át kell vizsgálni, a lakókat ki kell kérdezni tapasztalataikról. A gócoknak minősített lakásokban, hőcsapdák telepítésével lehet meggyőződni az eredményességről. Testhőt imitáló poloskacsapdák jó eséllyel fognak ágyi poloskát, ha van még életképes példány az adott területen.

Ügyfélszolgálat: +36 30 230 8595

Gyakori hibák

 

Társasházak ágyi poloska mentesítése valódi kihívást jelent mindenki számára. Az irtást végző szakemberek, és a lakók számára is egyaránt komoly feladat a poloskairtás egy egész társasházban. Általában az összefogás az ami nehezen jön létre, sajnos hamis szégyenérzet uralkodik az emberek többségében. Szégyenükben nem hajlandóak segítséget kerni sem szakvállalattól, sem a közös képviselőtől. Nem hajlandók érdeklődni szomszédaiknál, pedig sok esetben hasznos információkat, tapasztalatokat oszthatnának meg egymással. Természetesen itt nem a poloska irtásáról beszélünk, hanem a házban történő előzményekről, tapasztalatokról stb. Az így kialakuló időhúzás, valamint az ágyi poloska gyors szaporodása miatt egészen durva fertőzöttség tud kialakulni.

Nagyon gyakori hiba a poloskairtás szakszerűtlen kivitelezése. Indokolt esetben muszáj megbontani bizonyos elemeket a lakásban, bútorokban. Ahogyan az alábbi videóban is látható.

 

 

A másik gyakran elkövetett hiba az árajánlatok kiválasztásában keresendő. Legtöbbször az ajánlatok árát veszik alapul a döntéshozók és nem tájékozódnak pontosan a részletekről. Mint már említettük az ágyi poloskától olcsón megszabadulni nem lehet. Kevés hatásos irtószer áll rendelkezésre, melyek ára igen magas. Teljes társasház poloskairtása minimum két körben történik, változó technológiák és változó irtószerek ( rotáció ) felhasználásával. Egyféle hatóanyag és kizárólag permetezéssel kijuttatva nem lesz eredményes, kivéve ha poloskagyérítés a cél.

Lényeges még a poloskairtást megelőző lomtalanítás helyes kivitelezése, bővebben a témáról a poloskás bútorok elszállítása című fejezetben olvashat. A poloskafertőzöttség kiszélesítésének megakadályozása érdekében olvassa el figyelmesen.

Ágyi poloskairtás társasházban. Az soskartevostop ajánlata.

 

Azokban a társasházakban ahol már több lakás is érintett, vagy rendszeresen visszatérő gondot okoznak a poloskák, ott egy átfogó rovarirtási programot működtetünk. Ez a program magába foglalja, részét képezi az ágyi poloska mentesítésének és a mentesség hosszú távú fenntartásának. A rovarirtási programot egyénileg az adott ingatlanra szabva készítjük és működtetjük, a költséghatékonyság valamint a maximális eredményesség figyelembevételével. Az együttműködés általában egy átfogó irtással kezdődik “a fentiek szerint”, majd ezt követően a visszaellenőrzés és monitoring rendszer kiépítésével folytatódik. További részletekért keressen minket bizalommal.

Konkrét ajánlatételt helyszíni bejárás után tudunk tenni, amihez az alábbi telefonszámon kérhet időpontot, illetve bővebb tájékoztatást.

Ágyi poloska tudástár

 
Ágyi poloska irtás utáni takarítás
Vegyszermentes poloskairtás
Ágyi poloskairtás gőzzel
Ágyi Poloskairtás Gázzal
Az ágyi poloska meghódítja a világot ( video )
Az ágyi poloska
Poloskás bútor elszállítása
Ágyi Poloskairtás
Ágyi poloska felkutatása
Ágyi poloskairtás szállodáknak
Társasházak ágyi poloska mentesítése
Ágyi poloska csípése: honnan ismerhetjük meg?

Share this:

soskartevostop